Wat doet een kindercoach?

 

Bij Cocon staat het welbevinden centraal en wil ik dat ieder kind zich goed voelt bij mij. Een veilige haven waar uw kind het gevoel heeft dat hij/zij helemaal zichzelf kan zijn. 

 

Kindercoaching is een laagdrempelige, vorm van begeleiding voor kinderen en jongeren die het even moeilijk hebben met bepaalde situaties, zich door omstandigheden niet lekker in hun vel voelen en daardoor hun evenwicht zoek zijn.

Essentieel bij kindercoaching is dat jouw kind centraal staat, het proces vertrekt daarom vanuit het kind zelf. Kindercoaching is erop gericht kinderen op een positieve manier bewust te maken van bepaalde processen. Gebruik makend van verschillende werkvormen én door kinderen hun eigen talenten te laten ontdekken, leren we ze die vaardigheden te ontwikkelen om te zoeken naar een eigen oplossing voor het probleem. Door het gebruiken en/of aanleren van verschillende technieken krijgen kinderen meer zelfvertrouwen in bestaande en nieuwe situaties. 

 

Als kindercoach maak ik gebruik van onder meer volgende werkvormen: analyseren van tekeningen, zandspeltherapie, duplo-methodiek, creatieve werkvormen, yoga, mindfulness, schatgravers, verhalen vertellen, ......